Taşıyıcı Anne ne demek? Taşıyıcı Anne Nasıl Olur? Aslında ülkemizde yasa dışı bir uygulama olması dolayısıyla, taşıyıcı annelik yapılmamakta. Fakat yine de birçok insan taşıyıcı anne ilanları arayarak, taşıyıcı annelik konusunda hizmet almak istiyor. Kişilerin en çok merak ettiği konulardan olan, taşıyıcı anne ücretleri ne kadar?
Taşıyıcı anne ne demek? Taşıyıcı anne nasıl olur? Tüm soruların cevapları yazımızın devamında…
Taşıyıcı Anne Ne Demek?
Taşıyıcı anne nedir? Sorusu son zamanlarda en çok sorulan konular arasında yer alıyor. Normalde bu uygulama yasa dışı ve ülkemizde kesinlikle kabul gören bir durum değil. Fakat birçok kişiler ve aileler taşıyıcı annelik konusunda birçok araştırma yapıyor.
İnternette taşıyıcı anne ilanları hususunda birçok detay var. Taşıyıcı anne pazarlığı yapılan birden fazla internet sitesi de bulunuyor. Özellikle anne olmak isteyip özel sebeplerden dolayı bebeği kendi bedeninde taşımak istemeyen kadınlar, taşıyıcı annelik yapan kişileri arıyorlar.
Ülkemizde ve dünyada birçok kadın birtakım sağlık problemlerinden veya doğuştan olması sebebiyle rahimleri alınıyor. Ya da rahimleri doğuştan olmuyor. Durum böyle olunca bebek sahibi olmak isteyen kadınlar mecburi olarak bu yönteme başvurabiliyor.
Tüp bebeğe benzer bir uygulama yapılarak, erkekte bulunan sperm hücresi ile kadındaki yumurta kullanılıyor. Bu işlem sonucunda da embriyon oluşturuluyor.
Oluşturulmuş olan embriyonlar, taşıyıcı annelik yapacak olan kişinin rahmine yerleştiriliyor. Bebeği taşıyıcı anne taşıyor fakat sperm ve yumurta anne baba olmak isteyen çiftten alınıyor.
Taşıyıcı Anne ile Bebek Sahibi Olmak
Taşıyıcı anne ile bebek sahibi olmak isteyen kişiler Türkiye’de bu işlem yasak olduğu için, taşıyıcı anneliğin yasal olduğu ülkeler Amerika, Gürcistan ve Hindistan gibi yerlerde bu uygulamayı yaptırıyor. Bu ülkelerin yanı sıra yine Kıbrıs’da bu işlemlerin yaptırılması mümkün.
Türkiye’de bulunan ajanslar vasıtasıyla kişiler (sağlık turizmi) denilen bir sistemle bu ülkelere gönderiliyor.
Normal vatandaşların yanı sıra, ünlülerin de taşıyıcı annelik uygulamasına rağbet göstermesiyle, rağbet görmeye başladı. Ülkemizde de oldukça yaygınlaşmaya başlayan bu işlem, birçok kadının umut ışığı olmaya devam ediyor.
- Yasa dışı bir işlem olarak ülkemizde uygulanmamasına karşılık, internette bu konu hakkında birden fazla pazarlama sitesi bulabiliyorsunuz.
- Resmen ‘taşıyıcı anne pazarı’ sistemine dönen bu durum, sosyal medya vasıtasıyla da günden güne yaygınlaşmaya devam ediyor.
- Azımsanamayacak kadar fazla olan kişiler tarafından bu internet sitelerine taşıyıcı anne olmak ve taşıyıcı anne bulmak için ilanlar açılıyor.
- Her meslek grubundan ve her kesimden birçok kişi bu ilanları vererek, taşıyıcı annelik hususunda destek almak istiyor.
- Yaş grupları bakımından ise, 20 ve 50 yaş arası kadınlar bu ilanlara başvuruyor.
- Taşıyıcı anne ücretleri kapsamında ücretler ise 150 bin ve 300 bin TL arasında değişim gösteriyor.
Taşıyıcı Annelik Yorumları
Taşıyıcı anne yorumları kapsamında internette birçok sitede bulunan yorumları derledik. Elbette bu yorumlar kesinlikle bu işlemin doğru veya yanlış olduğunu belirlememektedir. Kişilerin sorumlulukları verdiği kararlar doğrultusunda kendilerini bağlamaktadır.
Bu örnek göstereceğimiz yorumlar tamamen bilgi amaçlıdır. Kesinlikle tavsiye olarak algılanmamalıdır. Taşıyıcı anne yorumları şu şekilde;
- “Çocuk sahibi olma isteğimiz evliliğimizi etkiler hale gelmişti. Denemediğimiz yol kalmadı. Tam çare arayışımızın sonuna geldiğimizi düşünürken bir gün internette gördüm. Son çare olarak denemek istedim. Eşime de anlattım. Umutsuz da olsa kabul etti. Ne kadar da iyi etmişiz! ilk gittiğimizde çok…”
- “bu tasıyıcı annelik olayına bende pek uygun bulmuyorum acıkcası evlatlık almaları daha mantıklı geldi bana cunku bu tasıyıcı annelerin daha sonrasında problem cıkarma olasılıkları yuksek kimisi kopamıyor cocukdan turkiyede suc zaten ilerde bir sorun olussa eger cocugun haklarını doguran kadına vermezlermi.. ilerde cocuk bu durumu bir sekilde ogrense psikolojisi altust olur ailelerin bunları goz ardı etmemesi gerekiyor nasıl bir psikolojisidir bu bilinmez ama evlatlık alınması daha iyi olurdu”
- “Türkiye’de suç kapsamına girmiyormuş ama yasal değil, yani ülke sınırları içinde yapmana izin verilmiyor zaten o yüzden suç işlemiş olmuyorsun,yapan hep yurtdışında yapıyormuş. Yasal olarak da taşıyıcı anne yasal hak iddia edemiyormuş ilerde çünkü annelik hakkı için dna’ya bakılıyormuş.
- Bebek kimin dna’sını taşıyorsa devlet onu anne kabul ediyormuş. Aynı soruları ben de sormuştum. Ben de evlatlık alabilirsiniz demiştim ama eşi kesinlikle istemiyormuş ama bilmiyorum ki belki son çare olarak düşünüyorlardır…Yani bu yolla da olmazsa belki evlatlık düşünürler, hayırlısı olsun ne diyim ki :/”
- “Benim fikrimi sorarsan, çocuk büyüdüğünde taşıyıcı anne ile olduğunu öğrenmesini, evlatlık olduğunu öğrenmesinden daha kolay kabul eder…Ama tabiki yine de çocuğa duyurmayı düşünmüyorlar zaten, o yüzden de herkesten saklıyorlar…”