Kulağa gliserin damlatmak kulak temizliği için faydalı olur mu? Birçok insan banyodan çıkar çıkmaz kulak temizleme çubuğu ile kulak içini temizlemeye çalışır. Aslında kulak temizliği kendi kendine temizleme özelliği bulunduğundan ve bir vücut temizliği olmadığından rutin olarak temizliği gerektirmez ancak bünyenizden dolayı dış kulak kiri oluşuyorsa dış kulak yolu tıkanabilir ve duyma yetisi azalabilir.
Bu nedenle kulağı profesyonel birine temizletmek gerekebilir. Ancak unutulmamalı ki; bu temizliğin de bir sınırı ve ölçüsü olmalı; çünkü kulak kirinin yokluğu kuru ve kaşıntı yapan bir kulakla uğraşmanızı sağlayabilir.
Kulağa gliserin damlatmak nasıl kullanılır?
Kulağa gliserin damlatmak kapsamında, dış kulak yolunda birikmiş ve işitme kaybına yol açan veya engelleyen kulak kirlerinin temizliği için negatif basınçla kulak temizleme yöntemi tavsiye edilmektedir.
- Kulak temizleme işlemi uzman bir KBB uzmanı tarafından steril poliklinik şartlarında gerçekleştirilmelidir.
- Kulaktaki salgı bezleri yeteri kadar yumuşak değilse negatif basınç yoluyla kulağı temizlemek mümkün olmayabilir. Bu tip durumlarda dış kulak yolundaki salgının birtakım damlalar ile yumuşatılması gerekir.
- Yumuşatma işlemi için genellikle gliserin maddesi kullanılır. Kulak kirini yumuşatmak için gliserin kullanımı günde 3 ya da 5 defa 3-4 damla şeklinde olmalıdır.
- Doktorunuza gitmeden önce gliserin damlasını kullanmanız, kulağın içerisinde birikmiş olan salgının yumuşamasını sağlar ve böylece birikmiş kulak salgısı kolayca çıkartılabilir.
- Kuru ciltli kişilerin dış kulak yolunda tortu birikimi oluyorsa bu kişiler kulaklarının tıkanması için beklemeden ayda 2 ya da 3 kere gliserin ile kulaklarını temizleyebilirler.
Tıkalı kulak gliserin ile nasıl açılır? Kulağa Gliserin Damlatmak
Kulak tıkanıklığı, geçmediği ve ağrı hissiyatı olduğu zaman hiç vakit kaybetmeden en yakın sağlık kuruluşuna müracaat etmeli ve uzman bir kulak burun boğaz doktoruna muayene olunmalıdır.
Doktorun teşhisine istinaden reçeteye yazdığı ilaçlar ve önerdiği tedavi yöntemleri planlandığı şekilde dikkatlice ve özenle uygulanmalıdır. Böylelikle kısa zamanda kulak tıkanıklığı ve ağrısı rahatsızlığından kurtulabilirsiniz.
Doktorunuza danışarak doğal ve etkisi daha önceden kanıtlanmış tedavi uygulamalarına da kulak tıkanıklığınızın geçmesi için başvurabilirsiniz. Bu yöntemlerden biri sıcak su terapisidir.
Sıcak terapisi uygulamasında rahatsızlık duyduğunuz ya da tıkanıklık hissettiğiniz kulağa sıcak su torbası tutulmaktadır. Uygulanan sıcak terapisi, östaki borusunun rahatlamasını sağlamaktadır. Esneme de kulak tıkanıklığını açan etkili bir yöntemdir.
Kulak tıkanıklığını açan en faydalı maddelerden bir diğeri de hidrojen peroksittir. Özellikle kulak kiri yani buşon sebebi ile işitme kaybı yaşanması halinde faydalı olmaktadır. Kulak tıkanıklığına sebep olan sinüzit problemleri için yapılan gargaralar da rahatlamaya etkilidir. Basınçtan kaynaklanan kulak tıkanması rahatsızlıklarında çene egzersizi yöntemi etkili olmaktadır. Uygulama da ağız açılır ve çene hızlı ve aynı doğrultuda iki yana doğru hareket ettirilir.
Kulağa gliserin damlatmak; suya bağlı olarak ortaya çıkan kulak tıkanmasına karşı etkili bir maddedir. Yarım bardak ılık suyun içine birkaç damla gliserin eklenir ve karıştırılır. Bu karışımdan 2-3 damla tıkanıklık yaşanan kulağa damlatılır. Daha sonra bir pamuk yardımı ile kulak yavaş ve nazik bir şekilde temizlenir.
Kulak kiri tıkanıklığı nasıl açılır? Kulağa Gliserin Damlatmak İşe Yarar mı?
Kulakta çok fazla kulak kiri biriktiği zaman belirtileri şunlardır;
- Kulak kanalında tortulaşmadan dolayı kaşıntı
- Kulaklarınız doluymuş veya tıkanmışlık hissi
- Tıkanmış olan kulakta çınlama
- Kulak kanalından sıvı çıkması
- Duyu azalması
- Kulak ağrısı
Evde başka neler yapabiliriz?
· Saline solüsyonu hazırlayabiliriz
· Parafin yağı damlatmak
· Hidrojen peroksit tedavisi
· Gliserin damlatmak
· Sirke ve alkol solüsyonu ile temizlemek
· Zeytinyağı ile temizlemek
Gliserin kulak damlası ne işe yarar? Kulağa Gliserin Damlatmak
Bu makalemizde konunun özüne bakacak olursak Kulağa gliserin damlatmak; Gliserin kulak damlası amaçlı kullanılmaktadır.
İki üç damla kulak içine damlatıldığında kulakta yer alan bütün biriken tortuları akıtacaktır. Yani bir bakıma kulaklarımızın içerisinde ki birikmiş kir ve tozların tortularını akıtarak kulağımızı faydası bulunmaktadır.
Ayrıca gliserin şu amaçlarla da kullanılmaktadır:
- Gıdaların korunması için nem hapsedici olarak
- Göz damlası içeriğinde yardımcı madde olarak
- Dondurmalarda kıvamı arttırmak ve yapıyı düzeltmek için
- Öksürük şuruplarının genelinde
- Zorlu lekelerin çıkartılmasında
- Mum yapılışında
- Sabun yapılışında temizleyici özellikli
- Kozmetik ürünlerinde nemlendirici amaçlı
- Fitillerin içeriğinde yumuşatıcı olarak kullanılmaktadır.
Gliserin Yan Etkileri ve Zararları
- Gliserinin sağlığa herhangi bir yan etkisi yoktur. Cildiniz çok hassas bir yapıya sahipse, doğal olarak kullanacağınız gliserini su ile karıştırarak inceltmeniz gerekmektedir.
- Ayrıca yoğun yani sık sık kullanmaktan da kaçınmak gereklidir. Fazla miktarda kullanılan gliserin, cilt gözeneklerini tıkayabilir.
- Çok sıcak ve güneş ışınlarına maruz kalınabilecek ortamlarda gliserini kullanmamalısınız.
- Yüksek sıcak altında gliserin içeren kremler kullanmanız, cildinizin yanmasına neden olabilir.