Ebru Şallı hamilelikte beslenme listesi özellikle hamilelik sürecinin ilk başındaki anne adaylarına yönelik hazırlanmış bir listedir. Diğer bir ifadeyle anne olacakların bu süreçte sağlıklı beslenmeleri gerektiğine yönelik bir diyettir. Beslenme listesi ile anne adayı olacak kadınların daha sağlıklı gebelik geçirmeleri ve bebeğin anne karnındaki beslenmesinin daha rahat olabilmesi adına önemlidir. Dolayısıyla hamile kadınların Ebru Şallı hamilelikte beslenme listesi tavsiyesini uygulamaları hem düzenli şekilde kilo almak hem de alınan kilonun kontrol altında tutulması için tercih edilebilir. Dengeli beslenme yerine sağlıksız beslenme ne yazık ki bu süreci daha da zorlu hale getirecektir. Alınan aşırı kilolar ise doğumdan sonra uzun bir süre gitmez. Hamilelik sürecinde sağlıklı beslenmenin ilk şartı ise tüketilen öğünlere dikkat ederek düzenli bir diyet uygulamaktır.
Ebru Şallı Hamilelikte Beslenme Listesi Nedir?
Ebru Şallı hamilelikte beslenme listesi ile hem anne adayının hem de çocuğun gelişimi daha sağlıklı bir hal alır. Hamilelik sürecindeki annenin pek çok besin değerini tüketmesi, çocuğun bedensel ve zihinsel gelişimi açısından oldukça önemlidir. Çünkü bebeğin büyüyerek gelişmesi, annenin hamilelikte kullandığı ve günlük olarak tükettiği besinlere bağlıdır. Buradaki süreç anne adayının aldığı besinlerin plasenta üzerinden fetüse ulaştırılmasıyla gerçekleşir. Fetüs halindeki çocuk ihtiyacı olan enerjiyi annenin depolarından aldığı besinler ile karşılar.
Özellikle gebeliğin 20. haftasından itibaren annenin enerji gereksinimi daha da artmaya başlar. Bunun yanında gebeliğin 6. ayından itibaren ise vücut anneyi bebeğin emme dönemine hazırlayarak metabolizmayı korumak amacıyla 4 kilograma yakın bir yağ depolaması gerçekleştirir. Bu dönemde anne adayının vücudunu sıkmayacak pamuk kumaş elbiseleri giymesi önerilir. Ebru Şallı hamilelikte beslenme listesi ile anne adayları hamilelik süreçlerini sağlıklı beslenerek geçirmiş olabilirler.
Hamileyken Kilo Almamak İçin Ne Yapılmalı?
Hamileyken kilo almamak için ne yapılmalı? Hamilelik sürecinde kilo alma durumu anne adayının boyuna, kilosuna, tükettiği besinlere, hareket edip etmediğine gibi çeşitli durumlara göre değişkenlik gösterir. Tüm bu değişkenlerin olumlu yönde olması halinde ise hamilelikte 8 – 13 arasında kilo almak sağlıklı şekilde yorumlanır. Bu durum şu şekilde gelişir: Hamilelik sürecinin ilk üç ayında fetüs yavaş yavaş belirginleşmeye başladığı için 1 – 2 kilo, ikinci üç ayda fetüs belirginleşmeye ve gelişmeye başladığı için 5 – 6 kilo, son üç ayda ise yine 5 – 6 kilo alımı gerçekleşir. Bu aralıkların altında ya da üstünde kilo almak olumsuz sonuçlar ortaya çıkarabileceği için dikkat edilmesi gereken bir durumdur. Çünkü 13 kilonun üzerinde kilo alımı hem anne adayı için hem de bebek için ciddi sorunların doğmasına sebebiyet verir. Bu durumda anne adayında tansiyon veya diyabet görülebilir. Sezaryen bir şekilde doğumun gerçekleşmesi halinde ise bebeğin kilolu olmasından dolayı durum zorlaşabilir.
Ebru Şallı hamilelik diyeti ile anne adayının boyuna, kilosuna, beslenme alışkanlıklarına göre bir diyet yapılır. Bu süreçte anne adayının en sağlıklı şekilde beslenerek hamilelik sürecini kontrol altında tutması amaçlanır. Diyet, günlük olarak alınması gereken enerji düzeyinin %20’si proteinlerden, %30’u yağlardan ve geriye kalan %50’si ise çeşitli karbonhidratlardan sağlanacak şekilde hazırlanır. Dikkat edilmesi gereken nokta ise karbonhidrat olarak bilinen şeker tüketiminin mümkün oldukça azaltılmasıdır. Aksi durumlarda şekere bağlı oluşabilecek sorunların önü açılmış olur. Anne adayları hamilelik süreçlerinde aşırı kilo almamak için sağlık kontrollerini düzenli şekilde yaptırarak Ebru Şallı hamilelik diyeti listesine uymaya çalışmalıdır. Kişiye özel olarak hazırlanan bu diyet ile günlük bazda ortalama 200 kalorilik enerji tüketimi sağlanacak besinler programa eklenir.
Hamilelikte Diyetisyene Gidilmeli Mi?
Hamilelikte diyetisyene gidilmeli mi? Hamilelik sürecinde anne adaylarının diyetisyene gitmelerinde bir sorun görülmez hatta gidilmesi önerilir de. Hamilelik süreci uzun bir dönemi kapsadığı için vücutta bazı gelişmeler yaşanmasını sağlar. Özellikle de hormonal anlamda birtakım değişiklikler görülmesi mümkündür. Hamilelik de aşırı kilo alınmaması ve beslenmeye özen gösterilmesi için diyetisyene gidilmelidir. Bunun yanında olası bir olumsuzluk yaşanması halinde mutlaka doktora ve diyetisyene bilgilendirme yapılması önemlidir. Yaşanan olumsuz bir durumda erken teşhis konulabilmesi ya da sorun büyümeden müdahale edilmesi hem çocuk için hem de anne adayı için hayati bir önem taşır. Dolayısıyla yaşanan sorunların veya aksi durumların ertelenmemesi tavsiye edilir. Bütün bunlar dikkate alındığı zaman hamilelikte diyetisyene gitmek yapılması gereken bir durumdur.
Hızlı ve kontrolsüz kilo almak veya vermek ve buna bağlı olarak ortaya çıkabilecek sorunların önüne geçmek için diyetisyene mutlaka gidilmelidir. Bu sayede diyetisyen anne adayına süreç içerisinde yapılması gerekenleri, bilgileri, tedaviyi, beslenme programını ve yapılmaması gerekenleri detaylı şekilde anlatarak sağlıklı bir hamilelik için yol gösterecektir. Özellikle beslenme alışkanlıklarının iyileştirilmesi mutlaka gereklidir. Diyetisyen eşliğinde hazırlanacak olan hamilelikte diyet listesi düzenli bir şekilde uyulması gereken bir diyettir.
Ebru Şallı Hamilelikte Beslenme Listesi ile Kilo Verilir Mi?
Hamileyken diyetle kilo verilir mi? Hamilelik sürecinde kilo almak veya vermek işlemlerini kontrol altına almak önemlidir. Bu noktada sağlıklı bir gebelik süreci için 8 – 13 arasında kilo almak normaldir. Bunun altında ya da üstünde kilo almak ise tehlikelidir. Diyetisyen uzman anne adayının fiziksel ve biyolojik yapısına uygun olan diyet listesini hazırlayarak hem anne adayının hem de çocuğun daha sağlıklı olmasını amaçlar. Burada önemli olan anne adaylarının gebelik döneminde kilo vermeleri değil, sağlıklı bir şekilde kilo almaları ve alınan kiloları kontrol altında tutmalarıdır. Aksi halde alınması gereken kiloları fazlalık olarak görmek ve diyet ile kilo vermeye çalışmak beraberinde çok ciddi sorunları da getirir.
Ebru Şallı Hamilelikte Beslenme Listesi Nasıl Yapılır?
Hamile rejimi nasıl yapılır? Anne adayları hamilelik dönemlerinde özelliklerine uygun olarak bir rejim hazırlamalıdır. Bunun için de diyetisyene giderek uzman desteği almak tavsiye edilir. Diyetisyen uzmanı anne adayı ile beraber hazırlayacağı hamilelik diyeti listesi ile sağlıklı bir rejim yapmak mümkündür. Rejim ile hamilelikte gerekli olan besinleri tüketme, kilo almayı kontrol altında tutma, vücudun sağlıklı bir şekilde depolama yapabilmesi sağlama gibi durumlar göz önünde bulundurulur. Genel bir hamile rejimi ya da diyeti olmadığı için her diyet anne adayına özel olarak hazırlanır. Burada anne adayının boyu, kilosu, alerjisinin olup olmadığı, herhangi bir sağlık sorunu yaşayıp yaşamadığı gibi faktörler göz önüne alınarak liste yapılır.
Ebru Şallı’nın Hamilelik Diyeti
Ebru Şallı’nın hamilelik diyeti ile anne adayları sağlıklı bir gebelik dönemi geçirebilir. Hamilelik vücutta pek çok gelişme sağladığı için bunların kontrollü bir şekilde gerçekleşmesi önemlidir. Bu durum hem anne adayı için hem de çocuk için gereklidir. Tüketilecek besinlerden günlük içilmesi gereken su miktarına kadar her şey belirli bir program dahilinde yapılmalıdır. Anne adayının yaptığı her hareket ve vücuduna aldığı her besin çocuğun fiziksel ve zihinsel gelişimine katkı sağlar. Dolayısıyla normal bir hamilelik süreci için sağlıklı beslenmek ve spor yapmak oldukça önemlidir. Bunun yanında sigara içmemeye ve içilen ortamlarda durulmamaya, düzensiz beslenmemeye, vücudu zorlamayacak egzersizlerin yapılmasına, alkolden uzak durulmasına mutlaka özen gösterilmelidir.